sydindisk mat

Vägen till Indiens mångbottnade själ går bäst via magen…
Genom maten får du möjligheten att upptäcka landets färgstarka och mångfacetterade kultur. Indisk mat är nämligen en lysande blandning av smaker och färger, kryddor och dofter, av näringsbalans och visuella intryck.

Den 22 och 23 februari 2016 erbjuder Svensk-Indiska föreningen sina medlemmar att delta i en matlagningskurs med matlagningsgurun Sanjoo Malhotra. Efter förra årets mycket populära evenemang då Sanjoo introducerade det sydindiska köket kommer Sanjoo denna gång lära oss att laga nordindisk mat. I mindre grupper kommer vi ansvara för att laga en eller fler rätter i den nordindiska avsmakningsmeny som vi sedan avnjuter tillsammans. Under kvällen kommer vi också att få lära oss det viktigaste om indisk matkultur och tradition och Sanjoo kommer bjuda generöst på sina expertkunskaper.

Vi  har tillsammans med Sanjoo tagit fram ett extra förmånligt pris för Svensk-Indiskaföreningens medlemmar:

För 650 kr ingår tre timmars matlagningskurs, kursmaterial, samtliga kostnader för maten och ett kryddkit för hemmabruk. Kursen avslutas med en nordindisk avsmakningsmeny bestående av både vegetariska- och icke-vegetariska rätter.

Antalet platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller! Varje medlem får ta med sig en gäst som betalar samma förmånliga pris.

Skicka din anmälan per email till sanjoo@ootbtravel.com Glöm inte att skriva vilken dag du vill delta!

Var? Stockholms Internationella Restaurangskola, Alströmergatan 39. (T-bana Fridhemsplan)

När? Måndagen den 22 februari, eller tisdagen den 23 februari kl 17.30-21

sanjoo

Sanjoo Malhotra kommer från en mångfacetterad uppväxt i Indien. ”Jag är en punjabi, född i Calcutta, uppvuxen i Bangalore och Chennai, arbetade i Goa på ett lyxhotell och är även utbildad i Mumbai och New Delhi.”Läs mer om Sanjoo Malhotra på hans hemsida Out of the Box Travel.