Leder alla religioner till samma mål?
– Ett hinduiskt perspektiv

8315877752_1317bb6a90_z

Hinduismen tillskrivs ofta uppfattningen att alla religioner leder till samma mål, och att det därför inte har någon egentlig betydelse vilken andlig riktning man tillhör. Men är det verkligen en uppfattning som alltid har funnits inom den hinduiska tankevärlden? Eller är det en modern föreställning utan något egentligt stöd i traditionen och skrifterna? I sitt föredrag kommer Stig Lundgren att ge en inblick i hinduiska uppfattningar om olika religioner och filosofier. Han kommer även att tala om hur kolonialtiden påverkade synen på andra religioners värde, och hur andliga företrädare som Swami Vivekananda tog sig an dessa frågor i en tid då naturvetenskaperna tycktes ha ryckt undan grunden för religionerna och deras anspråk på sanning.

Svensk-Indiska föreningen hälsar alla medlemmar och andra intresserade varmt välkomna till säsongens sista evenemang där ni även får möjlighet att mingla med föreningens styrelse och medlemmar under trevliga former.

Tid: Torsdagen den 9 juni kl 18.00. Från kl 17 finns dryck och tilltugg uppdukat, och det finns även möjlighet att stanna kvar efter föreläsningen.
Plats: Brokiga Bengalen ButikSödermannagatan 50, Stockholm (T-bana: Skanstull)
Entré: 100 kr (inkl. vin och tilltugg)
Anmälan: Till Christina Nygren på cny@privat.utfors.se senast den 6 juni